Met een IP camera kunt u vanaf afstand op uw PC, smartphone of tablet live uw camerabeelden bekijken. IPcamera webwinkel heeft een ruim assortiment aan IP camera’s van het merk Foscam. Bij Foscam heeft u voor een betaalbare prijs een kwalitatief hoge kwaliteit IP camera.

Een IP camera na aankoop configureren

Wellicht vraagt u zich af of het configureren van uw past gekochte IP camera een lastig karwei is? Er zijn enkele stappen nodig om uw IP camera veilig op uw netwerk aan te sluiten. Daarnaast hangt het ervan af of uw IP camera bedraad is of een draadloze WIFI functie heeft. De draadloze WIFI functie dient geactiveerd te worden nadat de camera bedraad op het netwerk is aangesloten.
  • De eerste stap bij het configureren van uw IP camera is deze aansluiten op het netwerk. Dit kunt u doen door de netwerkkabel aan te sluiten op uw router. Uw IP camera krijgt vervolgens een IP adres. Om dit IP adres te weten te komen dient u in te loggen op uw router van uw internetprovider. De inlogpagina van uw router is meestal 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Informeer bij uw internetprovider of in de documentatie van de router na het IP adres van uw router.
  • Na het inloggen gaat u vervolgens naar de optie DHCP of DHCP cli├źnt list. In deze lijst ziet u vervolgens alle IP adressen die aanwezig zijn op het netwerk. Uw camera moet hier ook tussenstaan. Zoek naar het IP adres van uw camera en typ deze vervolgens in uw browser. Uw camera zit bijvoorbeeld op 192.168.1.2. Wanneer u dit intypt krijgt u de configuratiepagina van uw router. Heeft u een HD camera dan dient u achter het IP adres ook nog een poortnummer te plaatsen. Krijgt u dus bij het intypen van het IP adres geen configuratiepagina van de router, plaats dan het poortnummer erachter: http://192.168.1.2:88
  • U bent nu op de configuratiepagina van de router en dient in de eerste stap uw gebruikersnaam admin en wachtwoord admin te wijzigen in een eigen wachtwoord zodat uw IP camera is beveiligd.
  • Heeft u een Wireless camera, klik dan op Wifi om uw Wifi aan te zetten.
  • Indien u uw camera op afstand wilt bekijken dient u DDNS te activeren en een poort open te zetten in de router. Klik in het menu op DDNS en activeer deze.
  • Zorg vervolgens voor port forwarding in uw router. Zie port forwarding voor meer informatie